perjantai 23. kesäkuuta 2017

Juhannusterkkuja

Keskikesän juhla, juhannus, saapui jälleen viileänä ja sateisena, niinkuin aika monena vuotena aiemminkin. Sään epämiellyttävyys antoi tälle lapsiperheelle oivan tekosyyn oleskella rauhassa sisällä aamupäivän. Päiväunien jälkeen alkoi kuitenkin vähän tylsistyttää ja päätimme lähteä kahville jokakesäiseen lempipaikkaamme, Immilän Myllylle.


Seuraavan tietoiskun tarjoaa ystäväni Wikipedia:
Immilän mylly ja myllypiirin vanhat rakennukset kunnostettiin vuosina 1997–1999. Kunnostuksen jälkeen mylly on ollut aina kesäisin auki vierailijoille. Paikalla voi vierailla vanhalla myllyllä sekä tutustua joka kesä uudistuvaan näyttelyyn. Mylly on nykyään suosittu lähimatkailukohde, joka hyödyntää paikallishistoriaa ja -tuntemusta toiminnassaan. Myllyllä myös esiintyy vuosittain kesäteatteri ja lausujia. Myllyllä järjestetään myös yhteislauluiltoja, markkinoita, kesäjuhlia ja muita tapahtumia yhdessä läheisen Seuratalon kanssa. Myllyllä järjestetään myös opastettuja kiertokäyntejä kesäisin. (Kurkkaa myös Immilän Myllyn FB)


Me käymme Myllyllä toki ihailemassa upeaa koskea, mutta lähinnä ajelemme sinne nauttimaan kahvista ja ihanista itseleivotuista herkuista. Tällä kertaa otimme kuitenkin aikaa myös muihin alueella oleviin juttuihin tutustumiseen.


Lapset tykästyivät leikkimökkiin. Se olikin huippuihana, koska siellä oli oikeasti siistiä (ovessa käskettiin ottaa kengät pois), leikit oli helppo aloittaa kun lelut olivat omilla paikoillaan. Mökin pihassa oli hauska keinutuoli, jossa oli mukava odotella leikkien ajan. (Huomaa, täysin uskottava auringonottokuva)


Leikkimökin vieressä oli ulkohuussilta näyttävä koppi. Sinne vei polku, jossa oli isoja kivisiä jalanjälkiä ja ovessa lukikin "Puutarhakeijun valtakunta". 


Kun oven avaa, ei sisällä olekaan pönttöä, vaan pari tuolia ja pieni pöytä, jonka päällä on lappusia ja suloinen sydänrasia tervehdysten jättämiseen. Jätimme omat terveiset päällimmäiseksi.


Immilän Mylly on todella kaunis paikka ja vierailemme siellä varmasti vielä tänä kesänä uudestaan!

~Sanna~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun olet kiinnostunut meidän höpinöistä <3