torstai 15. kesäkuuta 2017

Muhkeus maximus

Meidän rakas äiti täytti nyt kesäkuussa pyöreitä, ja lahjaa minun ei tarvinut enempiä edes miettiä, vaan laitoin puikoille (haloille) peiton.


Lankaa mietin pitkään. Kävin ystäväni kanssa Orimattilan Megamyyntiareenalla (koska niiden lankaosasto on nykyään taivas) ja sieltä sitten nappasin muutaman vyyhdin Teeteen Taigaa vihreänä (myöhemmin tilasin lisää Teeteen omasta verkkokaupasta). Taiga on 100% superwash merinoa, eli lämmintä ja niin muhkeaa. Puikot, eli halot, työssä oli kokoa 10, ja voi jessus, ihan kamalaa oli aluksi kun ei meinannut saada kunnon otetta ja kädet väsyivät pienestäkin neulontahetkestä. Lisäksi tuntui, ettei lanka luistanut muovipuikolla ollenkaan, mutta aika pian sitten oppi oikean tekniikan ja peitto valmistui suht nopeasti.


Työ kasvoi tietysti nopsaan isoksi ja painavaksi, eikä sitä jaksanut kuljetella missään, joten kotineuleena pysyi. Lisäksi peiton alkupää hieman jo pörrööntyi sylissä, kun sitä tosiaan oli jo aika paljon viimeisillä kerroksilla. 


Lankaa käytin kaikki varaamani 10 vyyhtiä, ja kokoa peitolle tuli venyttämättä 70*170cm.


Peitto on ainaoikeaa, eli se venyy joka suuntaan käytössä, saa nähdä minkänäköinen se on sitten syksymmällä, kun pääsee kunnolla käyttöön. Vähän äiti on sitä jo ehtinyt testailla, ja kuulemma lämmin on. Niinkuin pitikin. ❤


~Sanna~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun olet kiinnostunut meidän höpinöistä <3